Beszámoló: Székelykeresztúr

Versenyzők száma: 30
Nézők száma: 3

Adj, király, katonát! vetélkedő

Immár mondhatni hagyományossá vált iskolánkban, a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban megszervezni az „Adj, király, katonát!” elnevezésű vetélkedő helyi szakaszát.
A vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított verseny-anyag elolvasása után felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15 éves korosztály) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén, annak az elején egy még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.
Ezen oknál fogva, iskolánk diákjainak és tanárainak egy csoportja gyülekezett épületünk folyosóján 2015. február 11-én, szerdán 15.30-tól. Közel harminc diák izgalmak közepette várta, hogy megtörténjen a sorsolás és megtudja kivel alkot az elkövetkező közel két órában egy egységet, egy nagy családot. A sorsolást követően a vetélkedő a következő szakaszokra volt felosztva: csapatok bemutatkozása, elméleti kérdések, játékok (almahámozás, nagycsaládos reggel). A vetélkedő mindvégig kiélezett volt, a szoros végső pontszámok mutatják a diákok jó felkészültségét és az ügyességi játékokban való jártasságukat. A verseny végén, bár nem mindenki lehetett a győztes csapat tagja, elmondhatjuk, hogy egy kellemes, szórakoztató és tanulságos délutánt tölthettünk együtt.
De mint minden vetélkedőben, itt is győzteseket kellett hirdetni. Ők a következő nagycsaládosok voltak:
I.hely: Szépen szóló család (tagjai: Ambrus Anetta-Izabella, Deé Bernadett, Lőrinci Orsolya, Kiss-Antal Csaba)
II.hely: Hattyúk tava család (tagjai: Bálint Nóra, Gui Nicolle, Kiss Tamara)
III. hely: A három hattyú család (tagjai: Bán Izabella, Fazakas Brigitta-Noémi, Pál Zsófia) és a
Hargita család (tagjai: Kandó Zsanett-Anita, Bíró Nóra, Burszán Hunor és Lőrincz Dianna)

Mindenkinek gratulálunk és köszönjük a részvételt, valamint a pozitív hozzáállást. Kívánjuk, hogy a győztes csapat tagjai ugyan ilyen sikerrel képviseljék iskolánkat a zónadöntőben, melyre 2015. március 14-én kerül sor.