Beszámoló: Újszékely

Versenyzők száma: 31
Nézők száma: 2

Az Újszékelyi Bem József Általános Iskolában második alkalommal került megrendezésre a vetélkedő. Az idén harmincegy tanuló jelentkezett a füzet kiolvasására. A diákok már szeptember hónapban kérdezni kezdték, hogy mikor érkeznek a füzetek. Amikor kezükbe kapták lelkesen fogtak neki az olvasásnak. A tavalyi évhez hasonlóan a helyi szakasz megrendezését az iskola vezetősége és tanári közössége segítette.
A vetélkedő megrendezésére február 19-én került sor, az iskola földrajz szaktermében. Az ötödikesek, kik tavaly nem versenyeztek, érdeklődően várták a csapat kialakításának folyamatát. A „nagyok” csak legyintettek, és összekulcsolt kezekkel drukkoltak, hogy a nekik tetsző csoportba kerüljenek. A vetélkedő szervezésében szem előtt tartottuk a javaslatokat, valamint az előző év tapasztalatait. A közölt kérdések mellett elmaradhatatlan játék volt a lufi ütögetés, a kislabdával való kosárba dobás, és az üres tejfölös üveg egy kötélen való elfújása.
A győztes csapatok:
I. helyezés: Harcosok csapat-Varga Éva, Váradi Andrea, Bábi Róza, Péter János-Zoltán
II. helyezés: A fehér sólymok-Tamási Norbert, Munteanu Alexandru, Berki Róbert
III. helyezés: Hóvirágok-Borsos Brigitta, Forgács Olga, Puji Norbert
Annak érdekében, hogy a legjobbak kerüljenek a megyei fordulóra az első öt csapat egyénileg is megmérkőzött, így a megyei szakaszon: Mózes Tímea, Szabó Anita, Hegedűs Kamilla és László Edina-Eszter képviseli iskolánkat.

Köszönjük a szervezőknek a kitartó munkát!