Beszámoló: Dés

Versenyzők száma: 35
Nézők száma: 0

Beszámoló
Adj, király, katonát!

A Dési 1-es számú Általános Iskolában már hagyománnyá vált az Adj, király,..!.versenyben a résztvétel. Az iskolai év megkezdésekor már az első kérdések között szerepel ez az ötletes, érdekes játék.
Ebben az iskolai évben február 27-én került rá sor.Nagy izgalom előzte meg ezt a napot. A gyermekek egymástól kérték számon a meséket, együtt megbeszélték azokat.Nem tudták mit lehet majd kezdeni a pokróccal, az almákkal.
A családok megalapítása jó móka volt. Minden családban voltak különböző osztályban lévő gyerekek. A himnuszírás, a címerkészítés, bemutatkozás nagyon jól sikerült. Voltak Hattyúk, Hat hattyúk, Négyes Hattyúk, Patikusok, Sólymok, Hernyók, Testvérek.
Nagy izgalommal járt az almahámozás. Sokan ügyeskedtek, másoknak pedig alig 2-3 cm hosszú almahéjat tudtak felmutatni. Ami a legnagyobb izgalmat váltott ki, az a cipők megtalálása. A villámkérdések, a bejutókérdések meggondolkodtatták a gyermekeket.
Jó volt látni a csapatmunkát, a diákjaink egymásrautaltságát, a közös drukkolást, az izgalmakat.
Az eredményhirdetést kivárni nagy erőfeszítésbe került. Végül a Négyes Hattyúk voltak a legjobbak. Ők vihették el az első díjat.
Azért, hogy még ünnapélyesebbé tegyük a napot, karneváli buli követte a versenyt. Mindenki jól érezte magát. Köszönjük MIT-nek az odadaó munkáját. Jövőre is várjuk az ehhez hasonló tevékenységeket.
Tisztelettel,
Tárkány Margit