Beszámoló: Kolozsvár

Versenyzők száma: 0
Nézők száma: 0

Beszámoló

Az „Adj, király, katonát” verseny helyi szakaszáról, Kolozsvárról

A versenyt a Báthory István Elméleti Líceumban tartottuk. Köszönet a támogatásért, amit a Reform kft.-től kaptunk ebben az évben is, nevezetesen az emléklapok és oklevelek minőségi kinyomtatásáért. A verseny lebonyolításában olyan líceumi diákok segédkeztek, akik valamikor maguk is az AKK versenyzői voltak.
Vidám hangulatban kezdődött a verseny, ugyanis az egyik résztvevőnek ma volt a születésnapja, elénekeltük neki az „Ez a nap más mint a többi” kezdetű dalt, és átadtunk egy nagy doboz csokit, amit ő rögtön kiosztott a résztvevőknek.
A névválasztásnál nem voltak problémák, máris neki lehetett fogni a családi címereknek és himnuszoknak. A szűri úgy döntött, erre kevés a tíz perc, és hosszabb időt engedélyezett. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis ilyen szép címerek és himnuszok eddig a 8 év alatt nálunk még nem hangzottak el.
Roppantul élvezték az „almahámozást”, a leghosszabb papíralma-héj meghaladta a 3,5 métert. Eközben a segédek kekszet és teát osztottak.
A villámkérdések egyes családoknak nem jöttek össze. Volt család, aki -1 ponttal zárta ezt a versenyszámot.
Lévén kint havas eső esett, és elég sok mocskot behordtunk az utcáról, a cipőválogatás helyett a zsűri mást javasolt. Kiküldtük 5 perc szünetre a versenyzőket, a hidegre tekintettel szigorúan felsőkabátban, és megkértük őket, minden család válasszon ki maga közül egy családtagot. Amikor bejöttek a szünetről,a kabátokat felakasztották a fogasra. A kiválasztott tag kellett megtalálja a család felsőruháit. Nagyon jól szórakoztak azon, hogy senkinek sem sikerült maradéktalanul.
A csúcs természetesen a”Legyen ön is nagycsaládos!” versenyszám volt. Mint évek óta mindig, most is az a család győzött, amelyiknek képviselője idejében megállt, így nem bukott el.
Amíg az okleveleket megírta a zsűri, a tartalék kört is végigjárták a családok.
A zsűri értékelte a családok teljesítményét, majd kihirdette a végeredményt. A díjazottak egy-egy doboz, illetve egy-egy tábla csokit kaptak az oklevelek mellé.
Végül azokat, akiket nem vittek el gyorsan a szüleik, még összetereltük egy csoportképre.

2015.03.03, Kolozsvár
Tisztelettel, Sebestyén Árpád