Beszámoló: Sepsiszentgyörgy

Versenyzők száma: 30
Nézők száma: 0

Sepsiszentgyörgyön február 27-én, pénteken került sor az Adj király, katonát vetélkedőre, melynek- a hagyományokhoz híven- a Váradi József Általános Iskola díszterme adott otthont.
Három iskola diákjai mérettettek meg: a házigazda iskoláé, a Székely Mikó Kollégiumé és a Mikes Kelemen Líceumé. Mindenki felkészülten érkezett, még a kezdés előtti percekben is volt, aki forgatta, tanulmányozta a füzetecskét, ismételt. Az első feladatnál kreatívnak bizonyultak a családok, érdekes neveket választottak, hozzá ötletes címerek készültek, mint ahogy azt az egyik fotó is bizonyítja. A feladatok rendesen megizzasztották a gyerekeket, nemkülönben az almahántás, főleg a fiúkat. Volt akiről kiderült, életében nem hámozott almát, pityókát, azt sem tudta, a kést hogyan kell fogni.
A legvégén kiderült, hogy annyira fej fej mellett haladtak a csapatok, hogy két azonos pontszámú család áll az első helyen. Két rend pluszkérdésre is szükség volt, hogy eldőljön a végső sorrend. A közös fotó elkészítése után mindenki jókedvűen távozott, hiszen újabb "rokonokkal" bővült a családja.