Beszámoló: Székelyudvarhely

Versenyzők száma: 33
Nézők száma: 10

Beszámoló
Március 6-án, pénteken sikeresen megtartottuk az Adj király katonát vetélkedő helyi szakaszát.
A hagyományainkhoz hasonlóan a vetélkedőre a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium étkezdéjében került sor délután 5 órától. Részt vettek a 08. sz. Z. Sebess József cserkészcsapat cserkészei, a Református Gimnázium, a Benedek Elek Tanítóképző és a Tamási Áron Gimnázium és a Palló Imre Művészeti Líceum tanulói. A vetélkedőre 43 gyerek jelentkezett be, amiből megjelent 33 gyerek. A hiányzás oka lehet, hogy objektív okok miatt egy héttel el kellett halasztani a vetélkedőt.
A vetélkedő a családok kisorsolásával kezdődött, majd a 10 család bemutatkozásával folytatódott. A családok nagyon kreatívak voltak. Kreatív és vicces himnuszok születtek.
A verseny elméleti kérdései alatt számunkra kiderült, hogy a gyerekek többsége jól felkészült a versenyre és behatóan ismerte a füzet tartalmát. Mindenki ügyeskedett.
A gyakorlati próbák nagyon jó hangulatban teltek. Az alma hámozásnál akadt 3 cm-es darab is, de volt 1 méteres is. Nagy meglepetés volt a két cipőket keverő boszorkány is.
Amíg a zsűri értékelt (Mihály Eszter román-angol szakos tanárnő, Heim Hunor vándor cserkész, Balogh Szabolcs őrsvezető), addig a gyerekek a kürtőskalácsot és vizet fogyasztottak.
Senki nem tért haza üres kézzel, mindenki kapott emléklapot, az első három helyezett wellness belépőt és vásárlás utalványt.
I. helyezett a HERNYÓ család
II. helyezett a KÖRTEMUZSIKA család
III. helyezett a HERNYÓK család
Egy jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, amit a jövőben is szívesen megszervezünk.

Tisztelettel,
Heim Lóránt szervező