Beszámoló: Székelyudvarhely

Versenyzők száma: 30
Nézők száma: 0

A székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskolában 2015. 02. 26-án zajlott le az Adj, király, katonát! vetélkedő helyi szakasza. Bár kezdetben 45 jelentkező volt, az influenza miatt többen nem tudtak részt venni. Végül 30 tanulóval, 10 csapatban és persze nagyon jó hangulatban zajlott le a vetélkedő.
Többen már visszatérő résztvevők voltak, alig várták a szokásos feladatokat. A kezdők meg izgatott kíváncsisággal lesték a tapasztaltabbak szavait. Már az elején izgultak, hogy mi lesz majd a készségpróba, amikor pedig sor került rá, nagy hévvel vetették bele magukat a munkába. Mi a papír alma kivágása mellett döntöttünk, mert sajnos nem sikerült megfelelő számú jól vágó kést találni. De így is izgalmas volt a feladat, alaposan megdolgoztatták a játékosok a zsűrit. A villámkérdések során igazi csapatmunka zajlott, néhány kérdés komolyan megizzasztotta a résztvevőket. A cipőkeresős feladat volt a vetélkedő csúcspontja. Mindenki a legjobban szeretett volna teljesíteni, de sajnos előfordult, hogy a nagy igyekezetben a csapatok elkeveredtek egymástól. A zsűrinek köszönhetően az igazi csapatjátékosok kapták a legjobb pontokat.
Nagy volt az izgalom, amikor elkezdődtek a bejutó kérdések, majd a csapatok képviselőinek egyéni küzdelmei alatt igazi drukk hangulat alakult ki. Ugyan senki sem tudta a maximális pontszámot összegyűjteni, de a versenyzők mindent megtettek csapatuk sikeréért. Összesítésben a Rimapénteki csapat kapta a legnagyobb pontszámot, amit a továbbjutáson túl könyvvel, történelmi munkafüzettel és Rubik kockával díjazott a zsűri. A második csapat a Babeko lányaiból került ki, akik szintén megkapták a könyvet és a munkafüzetet, ahogy a harmadik is, azaz a Fába szorult hernyók csapata.
A vetélkedő végén az egyik zsűritag, a tanítónéni, aki első alkalommal csatlakozott hozzánk, örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a megmérettetésen, és biztatott bennünket, szervezőket, hogy ezt folytatni kell a következő években is.
Azt hiszem, jövőre sem leszünk jelentkezők híján, hisz egyesek már a következő alkalmat várják.