Beszámoló: Szörcse

Versenyzők száma: 30
Nézők száma: 2

Beszámoló- AKK 2015


Az Áldás népesség mozgalom keretében megszervezett Adj király, katonát helyi vetélkedő Szörcsén az idei évben is sok érdeklődőt mozgatott meg.
A versenynek a helyi iskola adott otthont. Az idén 30 lelkes résztvevője volt a vetélkedőnek.
Szervező Gáspár Erika református lelkipásztor . A bíráló bizottság tagjai : Tusa János (Székelytamásfalva- tanító) Tusa Zita (Székelytamásfalva- tanár), Barabás ZS. Béla(Szörcse- tanító).
Gáspár Erika köszöntötte a résztvevőket, pár szóban felvázolva a verseny menetét, a kezdeményezők célját és a részvétel fontosságát, valamint a kereten túlmutató nemzeterősítő üzenetet, kihangsúlyozva a mese életre tanító erejét.
A résztvevők sorsolással kerültek családokba, első feladatként nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a névválasztáshoz , címerrajzoláshoz és himnuszíráshoz. A 30 résztvevő 10 csapatot alkotott. Ötletesnél ötletesebb nevek és címerek, meg himnuszok születtek a bátor mesehősök szorgos kezei alatt. A gyerekek sorra bemutatták csapatuk zászlaját, a címert és himnuszt. Ötletesnél ötletesebb neveket és himnuszokat hallhattunk. A tíz csapat: Rimapénteki Rimai Péntekh, Magyarok, Hargita, A Három Hattyú, Kerecsensólyom, Hargita Emberei, Csillagok, Thiel lányai, A Hattyúk, Magyar Székely író Köztársaság . A szoros versenynek végül meglett a győztese, a pontozás eredményeképpen a Hargita Emberei csapat lett a győztes, tagjai : Tusa Lehel, Bíró Judit és Marco Tania.
A lelkes csapat kíváncsian várja a következő szakaszon való megmérettetést