Beszámoló: Torda

Versenyzők száma: 36
Nézők száma: 5ADJ KIRÁLY KATONÁT VETÉLKEDŐ TORDÁNIskolánk, a Jósika Miklós Elméleti Líceum idén is megszervezte az ADJ KIRÁLY KATONÁT vetélkedő helyi szakaszát. Diákjaink nagy lelkesedéssel fogadták a versenyfelhívást. Közösen is készültünk a helyi szakaszra. Megbeszéltük az olvasmányokat, PPT bemutatót tartottunk a magyar Nobel- díjasokról. A felkészítők alkalmával megbeszéltük, azt is, hogy mindenkinek lehetőséget kell adni, hogy tudását és képességeit bizonyítsa és a közös munka és bizalom nagyon fontos a jó teljesítmény elérésében.
Az iskolai vetélkedőt 2015. február 21 - én szerveztük, 36 diák - 12 csapat részvételével. A szervezésben Demeter Ilona vallástanár és iskolánk Rákóczi Szövetségének lelkes fiataljai segítettek.
A hangulat nagyon jó volt, mindenki élvezte feladatokat. Kellemes napot töltöttünk együtt. Amint a képek is igazolják mindenki komolyan, legjobb tudása szerint igyekezett csapatmunkából kivenni részét. Minden csapat nagyon jól teljesített, szerintem ez annak is köszönhető, hogy a szöveggyűjteményt idejében megkaptuk és volt idő a megbeszélésre is. Sajnáljuk, hogy csak egy csapat képviseli az iskolát a regionális szakaszon. Szerintem az egyénileg legjobban teljesítő 1-2 diák is részt vehetne a regionális szakaszon. Továbbjutó csapatunk tagjai:
• Fina Ágota Enikő V.
• Bungărdean – Tóth Vivienn VII. A
• Nyitrai Kamilla VII. B
Köszönjük a MAGYAR IFJÚSÁGI TANÁCSNAK a lehetőséget versenyzésre. Sok sikert kívánunk sikert a további szervezésben.

JÓZAN ERZSÉBET
történelem tanár