Beszámoló: Koltó

Versenyzők száma: 31
Nézők száma: 6

Február 26-án délután rendeztük Koltón az Adj király katonát! vetélkedő helyi szakaszát. A rendezvényre a református egyház gyülekezeti házában került sor. Eredetileg 38 gyermek jelentkezett, végül betegség és egyéb okok miatt heten hiányoztak. Erejét és tudását 10 csapat mérte össze, kilenc 3 fős és egy 4 fős csapat.
A zsüri tagjai: Szász Erika tanító néni , Tar Renáta és Tatu Zsófia tanárnők voltak. A vetélkedőt irányította Balogh Csaba magyartanár.
A próbák tetszettek, a gyermekek élvezték a gyakorlati megmérettetéseket főleg. A füzetecskét nem olvasta el mindenki, pedig még karácsonykor kézhez kapták. Időközben többet kell majd nógatni őket! Akik olvasták, azok ügyeskedtek az elméleti kérdéseknél.
A Legyen Ön is nagycsaládos! első körének bejutó kérdését (Nobel-díjasok időrendbe állítása) egyetlen csapat sem fejtette meg helyesen. Így a negyedik és a tartalék kör versenyzőjét is sorshúzással döntöttük el.
A technikai hátteret, a szükséges anyagokat, eszközöket, kellékeket, emléklapokat és okleveleket a Petőfi Sándor Általános Iskola biztosította.
Köszönjük szépen!