Beszámoló: Csomafalva

Versenyzők száma: 35
Nézők száma: 42

Február 27 -én Gyergyócsomafalván is lezajlott a 9. A.K.K. vetélkedő helyi szakasza. A láz egyik jelentkezőt ágynak döntötte, igy harmincötön jelentek meg a vetélkedő szinhelyén.
Izgalmasak voltak a családalapitás percei , de hamar összekovácsolta őket a rájuk váró közös munka. Szellemes neveket választottak, kreativ zászlók, cimerek születtek, a himnuszokban pedig „költői” vénájukat is megvillantották . A zsűriben ülő rajz-,irodalom – és földrajztanár egyenként értékelte az alkotásokat, majd tanácsokkal látta el az ifjú családokat.
A gyümölcshámozásban a legszebb az volt, hogy a feladat végeztével vitaminnal felturbózva villámsebesen válszolhattak a villámkérdésekre. Igen szemfülesnek kellet lennie a zsűrinek és a három segitőnknek,hogy kiszűrjék a válaszolni kivánók helyes sorrendjét.( Egyébként ők is hajdani AKK-sok. Nosztalgiából, a szép emlékeket felidézni jelentkeztek önként segiteni a verseny lebonyolitásában. Ők festették meg a plakátokat ,és megosztották tapasztalataikat velünk , újdonsült szervezőkkel).
A cipő-próba meglepte a versenyzőket, de pár perc múlva már lelkesen biztatták a feladatot elvégző családtagjaikat a gyorsabb munkára. Végül gazdára lelt az addig egyedül árválkodó csizmácska is, 2-3 lábbeli gazdát cserélt, folytatódhatott a játék.
A Legyen ön is nagycsaládos versenyszám nehézkesen indult, már az első kérdésnél elvérzett a válasszal kisérletező. Egyik próbálkozó a negyedik kérdésnél vesztett el mindent. Ez óvatosabbá tette a soron következőket. A nagyok át is háritották a felelősséget a legkisebb családtagokra. Ők, mindannyian remekül helytálltak, nagyszerűen taktikáztak. Nem tették kockára a már meglévő 60 pontot. Ez jól jött a végelszámolásnál, hisz a képzeletbeli pódiumra röpitette őket:
1. A három hattyú (Szőcs Tamás, Köllő Emőke Zsuzsánna, Lukács Andor)
2. Fehér sólyom ( Csata Emilia, Csiki Nikolett, Csata Kinga)
3. Táncos-dalos pacsirták (Baróti Beáta-Anasztázia, Korpos Anita, Elekes Ivett)

Hangulatos három órát töltöttünk együtt. A szervezők értékes ajándékokkal halmozták el a versenyzőket az iskola vezetőségének köszönhetően.
Hálásak vagyunk a támogatásért a LCZ design-nak és Baróti Éva virágüzletének is.
Sok sikert a Három hattyúnak a következő fordulóban!

Lőrincz Erzsébet és Portik Gabriella, szervezők