Beszámoló: Csernáton

Versenyzők száma: 22
Nézők száma: 10

2015 február 27-én Alsócsernátonban is megszerveztük az Adj, király, katonát csoportos vetélkedő helyi szakaszát.
A versenyt az alsócsernátoni „Végh Antal” Iskola tornatermében tartottuk, ahol részt vett közel 30 diák alsó- és felsőcsernból, két szervező tanár: Tóth Anna Mária és jómagam, valamint a zsűriben tevékenykedő pedagógusok: Szávuly Judit és Mágori Melinda.
A verseny nagy izgalom közepette a köszöntőkkel kezdődött, majd a csoportelosztással folytatódott, miután a versenyzők neki is kedtek az első feladatnak,a névválasztásnak és a címerkészítésnek.
Az almahántást a villámkérdések követték, majd összegabalyodott cipők és végül a Legyen ön is nagycsaládos vetélkedő. A versenyt és a feladatokat nagyon élvezték úgy a résztvevők, mint a nézők és a zsűri tagjai, olyan diákok is kedvet kaptak a versenyhez akik idén nem vettek részt.
Nagyon ügyes és felkészült versenyzők jelentkeztek, mindenki kihozta magából a maximumot, és végül megkerült a győztes csapat is, melynek tagjai: Virág Iringó VIII. oszt., Makó Ottilia V. oszt., Kirizs Krisztina V. oszt., Tóth Csongor IV.oszt. tanulók, az a csapat akinek az volt a kiváltsága, hogy egy családtaggal többen versenyezhettek.
A verseny idén is izgalmasnak bizonyult és elérte az előre megfogalmazott rövidtávú célját, reméljük a jövőben is lesz gyümölcse.
Gratulálok minden csapatnak, Isten áldása legyen minden versenyző és jelenlévő életén,
Kocsis Ildikó-Timea