Beszámoló: Kézdivásárhely

Versenyzők száma: 36
Nézők száma: 15

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elsődleges célja az Adj, király, katonát!-vetélkedővel az, hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyarság körében a nagycsaládok értékeire. Napjainkban fontos erősíteni a családszemléletet, hiszen egyre inkább a közösségünk apadásáról szóló hírek vesznek körül. Idén ismét megszervezte a vetélkedőt az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi szervezete. A Petőfi Sándor Iskola V.-VIII. osztályos diákok körében. A helyi szakaszon 36 tanuló mérhette össze tudását.

Először a gyerekeknek csapatnevet kellett választaniuk, tervezni maguknak egy címert, és írni egy rövid himnuszt, amelyet a zsűri előtt kellett bemutatniuk. Aztán jöttek a villámkérdések, amelyeknek már nagyobb tétjük volt, az a család, amely először jelentkezett a kérdés felolvasása után, válaszolhatott. Rossz válasz esetén két pontot lehetett veszíteni, így jól meg kellett gondolniuk, hogy emelik-e a kezüket. Helyes válasz esetén természetesen két pont jutalom járt. Ezk követte két kreatív versenyszám. A “Legyen ön is nagycsaládos!” elnevezésű játék a népszerű tévéműsor alapján lett kitalálva. Ebben a versenyszámban szükség volt ismét egy kiválasztott személyre minden csapatból és a falravetített kérdéseket kellett megválaszolni. Itt már fokozodótt a tét, hisz ebben a játékban akár annyi pontot is lehetett szerezni, ami eldönthette, hogy ki lesz az első. Rengetek nevetéssel, mókával telt el a vetélkedő és a nap végére egy hatalmas családként ünnepeltünk.
A verseny végén, mindenki izgatottan várt az eredményhirdetésre, kezét összeszorítva magában a csapata nevét ismételgetve. Az első díjat a Csodapatikusok család vitte el, akiknek ezúton is gratulálunk!

Nyertesek:
I. díj: Csodapatikusok (Vízi Nóra, Bartalis Henrietta és Demeter Zsolt)
II. díj: Körtemuzsikák (Kicsi Kincső Kriszta, Derzsi Edina és Oláh Kriszta)
III. díj: Hargita (Tóth Andrea, Varga Péter-Krisztián, Veres Erna)
Különdíj: (itt csak egy ponttal maradtak le a III. jelyezettől): Hat hattyú (Beke Tímea, Rancz-Gyárfás Hanna, Farkas Brigitta)

Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi szervezete